Femke (rechts)

Geboren en getogen in Utrecht. Mijn eerste kamerplanten heb ik geadopteerd uit het huis van een overleden dame. In de loop van de jaren is het handjevol kamerplanten die ik maar net in leven kon houden, uitgegroeid tot een kleine stadsjungle. Mijn groene vingers groeiden. Steeds vaker kwamen daar planten bij die ik op straat vond; springlevend, halfdood tussen het afval of verregend in een boomspiegel. Zo veranderde mijn woonhuis in een hospitium, een sanatorium en groeide deze langzaam uit tot een plantenasiel. Het Plantenhuis was geboren. Sinds de opening van het plantenasiel in 2014 is het een komen en gaan van asielplanten (2000 and counting!) en bouw ik met liefde en passie aan een duurzame, groene wereld. 

Naast mijn werk met het plantenasiel ben ik spiritueel- en creatief ondernemer en in het dagelijks leven werkzaam als vuurvrouw en kunstenares. Ik knuffel daarnaast heel graag bomen, hou van wandelen en zingen en schrijf poezie.  

 

Esther (links)

Op 16 oktober 2014 adopteerde ik een plant uit het plantenasiel. De 6de plant om precies te zijn, een Hibiscus ofwel Chinese Roos. Het plantenasiel bestond amper 2 weken. Ruim 2 jaar en enkele geadopteerde planten later besloten Femke en ik de groene vingers en harten ineen te slaan en het Plantenhuis, een plantenasiel samen te gaan runnen.