Fem (links)

Geboren en getogen in Utrecht. Mijn eerste kamerplanten heb ik geadopteerd uit het huis van een overleden dame. In de loop van de jaren is het handjevol kamerplanten die ik maar net in leven kon houden, uitgegroeid tot een kleine stadsjungle. Mijn groene vingers groeiden. Steeds vaker kwamen daar planten bij die ik op straat vond; springlevend, halfdood tussen het afval of verregend in een boomspiegel. Zo veranderde mijn woonhuis in een hospitium, een sanatorium en groeide deze langzaam uit tot een plantenasiel. Het Plantenhuis was geboren. Sinds de opening van het plantenasiel in 2014 is het een komen en gaan van asielplanten (2000 and counting!) en bouw ik met liefde en passie aan een duurzame, groene wereld. 

Naast mijn werk met het plantenasiel ben ik spiritueel- en creatief ondernemer en in het dagelijks leven werkzaam als vuurvrouw en kunstenares. Ik knuffel daarnaast regelmatig bomen, hou van wandelen en zingen en schrijf poezie.  

Foto: Astrid Vermeer 

Esther (Rechts)

Op 16 oktober 2014 adopteerde ik een plant uit het plantenasiel. De 6de plant om precies te zijn, een Hibiscus ofwel Chinese Roos. Het plantenasiel bestond amper 2 weken. Ruim 2 jaar en enkele geadopteerde planten later besloten Fem en ik de groene vingers en harten ineen te slaan en het Plantenhuis, een plantenasiel samen te gaan runnen. Wat is het fijn om op deze manier mijn fascinatie, liefde en kennis voor en over planten te kunnen delen. Mijn plantenliefde begon ruim 10 jaar geleden met een gekregen Alocasia (Olifantsoor) en sindsdien zijn mijn groene vingers en hoeveelheid planten ontzettend gegroeid. Iets waar ik dagelijks mee bezig ben, is het niet de verzorging dan is het wel plantenboeken doorbladeren. Een heel groot gedeelte van mijn plantencollectie zijn gevonden planten, die iemand bij het vuil had gezet. En dat raakte me elke keer weer; dat een (nog net) levend wezen zomaar als 'waardeloos' werd bestempeld. Ik zie graag de waarde en schoonheid van planten en materialen en probeer zo op kleine schaal bewust om te gaan met alles om mij heen. Ik geloof dat er al heel veel moois in de wereld is en dat we dat makkelijk kunnen hergebruiken of weer waarde kunnen geven. Het Plantenasiel geeft mij de mogelijkheid om, samen met Fem, onze groene, bewuste en circulaire ideeën niet alleen uit te spreken, maar ook uit te voeren. En dat hoop ik nog heel lang te kunnen doen, want het inspireert me en maakt me ontzettend dankbaar. 

Naast het Plantenasiel werk ik met veel plezier bij een kringloop. Waardoor ik bijna dagelijks bezig ben met hergebruik en herwaarderen van producten en materialen. Daarnaast vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd door het bos te wandelen, rommelmarkten of kringlopen te bezoeken (ja echt) en uitgebreid (vegetarisch) te koken.  Ik lees graag inspirerende boeken en heb mijn eigen mini moestuin op het balkon. En ik zoek altijd meer tijd om ook te kunnen mediteren en aan yoga te doen.