EEN KAMERPLANT BRENGEN


Kamerplanten kunnen er zelf ook niet omheen: ze zijn in de loop van de geschiedenis vanuit alle hoeken van de wereld in onze huiskamer beland en het kan ze ook zomaar gebeuren dat ze op straat komen te staan. Adoptieplanten komen dan ook om uiteenlopende redenen in het asiel terecht. Naast de planten die we op straat vinden, komt het regelmatig voor dat mensen kamerplanten doneren omdat ze te groot worden, er iets veranderd is in een woonsituatie of de zorg voor een plant teveel wordt. Ook komen kamerplanten in het Plantenhuis door ontruimingen uit leegstaande kantoren en woonhuizen.


Het kan natuurlijk ook gewoon gebeuren dat jij (wereldreiziger of orchidee-liefhebber) en je plant (huismus of cactus) slecht gematched zijn. In alle gevallen zijn de planten welkom en worden ze kosteloos opgenomen. We beperken ons, uit praktisch oogpunt, alleen tot kamerplanten.


In Utrecht stad kan de kamerplant bij hoge uitzondering bij je thuis opgehaald worden. Het fijnste is als je de plant zelf kan komen brengen. Dit gaat op afspraak of tijdens openingstijden.

Buiten Utrecht is er de optie tot bemiddeling. Dan wordt een liefhebber voor de plant gezocht. Stuur een mailtje en we nemen binnen 2 dagen contact met je op. Of kijk ook eens hier voor een plantenasiel bij jou in de buurt.EEN KAMERPLANT ADOPTEREN


Plantenhuis, een plantenasiel is gehuisvest bij Lou Oudenoord in het oude Concordia gebouw. Daar vinden de planten onderdak en houden we kantoor. Wanneer kamerplanten in het Plantenhuis zijn opgenomen en in goede conditie verkeren komen ze beschikbaar voor adoptie of wordt bijvoorbeeld via social media een nieuw huis gezocht. Kamerplanten die moeten aansterken blijven zo lang nodig in het asiel.

Je bent welkom om gezellig binnen te komen lopen. We kijken samen of er op dat moment een thuisloze kamerplant in het plantenasiel is waar je blij van wordt en die bij je (woonsituatie) past.

We hanteren een vergoeding (donatie) voor de planten. Dit is een bedrag afgestemd op de grote en kleine plant én portomonee. Met de nadruk op de (energie)uitwisseling in plaats van op de waarde van geld. Alle donaties komen ten goede aan het behoud van het asiel, de verzorging van de planten en aan onszelf.


Waar & wanneer?

Het Plantenhuis is elke vrijdag open van 14.00 - 17.00 uur.

Je vind het plantenasiel in ruimte C0.52 (binnenkomst hal rechts, rechtdoor en eerste links, 2de ruimte aan je rechterhand)