EEN KAMERPLANT BRENGEN


Kamerplanten kunnen er zelf ook niet omheen: ze zijn in de loop van de geschiedenis vanuit alle hoeken van de wereld in onze huiskamer beland en het kan ze ook zomaar gebeuren dat ze op straat komen te staan. Adoptieplanten komen dan ook om uiteenlopende redenen in het asiel terecht. Naast de planten die we op straat vinden, komt het regelmatig voor dat mensen kamerplanten doneren omdat ze te groot worden, er iets veranderd is in een woonsituatie of de zorg voor een plant teveel wordt. Ook komen kamerplanten in het Plantenhuis door ontruimingen uit leegstaande kantoren en woonhuizen. 


Het kan natuurlijk ook gewoon gebeuren dat jij (wereldreiziger of orchidee-liefhebber) en je plant (huismus of cactus) slecht gematched zijn. In alle gevallen zijn de planten welkom en worden ze kosteloos opgenomen. We beperken ons, uit praktisch oogpunt, alleen tot kamerplanten.


In Utrecht stad kan de kamerplant bij hoge uitzondering bij je thuis opgehaald worden. Het fijnste is als je de plant zelf kan komen brengen. Dit gaat op afspraak. Buiten Utrecht is er de optie tot bemiddeling. Dan wordt een liefhebber voor de plant gezocht of we brengen je in contact met een plantenasiel bij jou in de buurt. Stuur een mailtje en we nemen binnen 2 dagen contact met je op.


EEN KAMERPLANT ADOPTEREN 


Wanneer kamerplanten in het Plantenhuis zijn opgenomen en in goede conditie verkeren komen ze beschikbaar voor adoptie of wordt bijvoorbeeld via social media een nieuw huis gezocht. Kamerplanten die moeten aansterken blijven zo lang nodig in het asiel.

Wanneer planten via social media ter adoptie worden aangeboden, worden er foto's van asielplanten met beknopte informatie op de Facebookpagina van het Plantenhuis geplaatst. Heb je interesse in de plant, dan kan je dat kenbaar maken bij de foto. De planten worden onder de liefhebbers verloot. Asielplanten zijn dan op afspraak of tijdens openingstijden op te halen. 

We hanteren een vergoeding (donatie) voor de planten. Dit is een min of meer vast bedrag afgestemd op de grote en kleine plant en portomonee. Met de nadruk op de (energie)uitwisseling in plaats van op de waarde van geld. Alle donaties komen ten goede aan het behoud van het asiel, de verzorging van de planten en aan onszelf. 

Heb je geen toegang tot Facebook, dan is dat geen enkel probleem. Bel of stuur een mail. Dan kijken we of er kamerplanten beschikbaar zijn die bij je wensen en woonsituatie passen.