Beschikbare planten

Op deze pagina vind je beschikbare planten die ik uitlicht omdat ze uitzonderlijk zijn. Bijvoorbeeld uitzonderlijk groot. Of ze hebben extra verzorging nodig. Deze planten zijn slechts een kleine greep uit het volledige aanbod aan planten in het plantenasiel. Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer beschikbaar is? Maak dan hier een afspraak om langs te komen.

Ben je geintereseerd in een van de hieronder uitgelichte planten? Lees dan a.u.b. goed de informatie. Ze zijn niet voor niets in de categorie 'uitzonderlijk'! Heb je na het lezen van de informatie nog vragen of wil je de planten adopteren? Neem dan contact met mij op!


PARADIJSVOGELPLANT / STRELITZIA NICOLAI

Ophalen in het plantenasiel. Door de grootte en hoogte (+/- 2,7m) niet met elke auto te vervoeren. Horizontaal vervoeren mogelijk.

Donatie: €165,- ten goede aan het plantenasiel.

Bijzonderheden: plant heeft helaas een lichte wolluis besmetting die nog behandeld moet worden. Is goed te behandelen. Middelen eventueel te koop bij tuincentrum of zelf te maken. Bloeiend plant (witte bloemen).

Standplaats: binnenplant. Standplaats met veel licht.

Verzorging: veel water nodig. Regelmatig besproeien.FICUS BENJAMINA

Ophalen in het plantenasiel. Bij voorkeur met een auto te vervoeren. Ficussen houden niet van kou! Horizontaal vervoeren mogelijk.

Donatie: €20,- ten goede aan het plantenasiel.

Bijzonderheden: +/- 1.50m groot. Plant heeft helaas een lichte wolluis besmetting die nog behandeld moet worden. Is goed te behandelen. Middelen eventueel te koop bij tuincentrum of zelf te maken.

Standplaats: binnenplant. Warme standplaats met indirect licht.

Verzorging: wekelijks water geven.

FICUS

Zelf ophalen op locatie in Harmelen. Tillen met 2 a 3 sterke mensen en eventueel op pallet te verplaatsen. Dan makkelijk te verplaatsen met hefstuck (op locatie aanwezig). Door de grootte en hoogte (2,7m) niet met standaard busjes te vervoeren. Alleen verticaal te vervoeren.

Donatie: €220,- ten goede aan het plantenasiel.

Standplaats: binnenplant. Licht, niet in de volle zon voor een raam op het zuiden. Voor een zuidraam een paar meter afstand aanhouden.

Verzorging: S’zomers voeding voor hydrocultuurplanten geven (te koop op internet of bij tuincentrum). Het jaarrond water geven via het hydrocultuursysteem.

De hydrocultuur werkt met kleikorrels die het water en andere belangrijke voedingsstoffen opnemen. Wanneer de plant deze voedingsstoffen of het water nodig heeft, geven de korrels deze geleidelijk af aan de wortels. Op die manier kunnen de wortels voldoende zuurstof opnemen uit de lucht en hebben ze altijd water tot hun beschikking.

  • Geef de plant water op de hydrokorrels
  • Geef water tot de watermeter op ‘OPT’ staat (geef het een paar zachte tikken als de watermeter vastloopt)
  • Wacht 4 dagen met watergeven, het water zal nu opgenomen worden in de hydrokorrels
  • Geef na 4 dagen opnieuw water tot de watermeter op ‘OPT’ staat
  • Wacht nu tot de watermeter weer op ‘MIN’ staat, dit duurt een paar weken
  • Wacht nog 4 dagen met watergeven, dan kunnen de wortels luchten
  • Geef na de 4 dagen opnieuw water zoals hierboven staat beschreven