Beschikbare planten

Op deze pagina licht ik een aantal beschikbare planten uit. Deze planten zijn slechts een kleine greep uit het volledige aanbod aan planten in het plantenasiel. Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer beschikbaar is? Maak dan hier een afspraak om langs te komen.

Ben je geintereseerd in een van de hieronder uitgelichte planten? Neem dan contact met mij op!

FICUS

Zelf ophalen op locatie in Harmelen. Tillen met 2 a 3 sterke mensen en eventueel op pallet te verplaatsen. Dan makkelijk te verplaatsen met hefstuck (op locatie aanwezig). Door de grootte en hoogte (2,7m) niet met standaard busjes te vervoeren. Alleen verticaal te vervoeren.

Donatie: €220,- ten goede aan het plantenasiel.

Standplaats: binnenplant. Licht, niet in de volle zon voor een raam op het zuiden. Voor een zuidraam een paar meter afstand aanhouden.

Verzorging: S’zomers voeding voor hydrocultuurplanten geven (te koop op internet of bij tuincentrum). Het jaarrond water geven via het hydrocultuursysteem.

De hydrocultuur werkt met kleikorrels die het water en andere belangrijke voedingsstoffen opnemen. Wanneer de plant deze voedingsstoffen of het water nodig heeft, geven de korrels deze geleidelijk af aan de wortels. Op die manier kunnen de wortels voldoende zuurstof opnemen uit de lucht en hebben ze altijd water tot hun beschikking.

  • Geef de plant water op de hydrokorrels
  • Geef water tot de watermeter op ‘OPT’ staat (geef het een paar zachte tikken als de watermeter vastloopt)
  • Wacht 4 dagen met watergeven, het water zal nu opgenomen worden in de hydrokorrels
  • Geef na 4 dagen opnieuw water tot de watermeter op ‘OPT’ staat
  • Wacht nu tot de watermeter weer op ‘MIN’ staat, dit duurt een paar weken
  • Wacht nog 4 dagen met watergeven, dan kunnen de wortels luchten
  • Geef na de 4 dagen opnieuw water zoals hierboven staat beschreven