Workshops & Evenementen


Mijn kamerplant en ik. Een workshop.

Droom je van groene vingers maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Of misschien heb je de slag al te pakken en wil je meer leren?

Kom samen met je -lievelings-kamerplant (geen grapje) naar de workshop 'mijn kamerplant en ik' van het Plantenhuis, een plantenasiel!
We leren je alles dat je moet weten over jouw plant, de grondbeginselen van plantenverzorging en we delen persoonlijke tips & tricks. We gaan aan de slag met verpotten (daarom moet ie mee, wel zo handig) en er is voldoende tijd voor vragen.  
Locatie: Plantenhuis, een plantenasiel in LOU Oudenoord 330 Utrecht.

Prijs: kleine portemonnee €20,-. grote portemonnee 25,- p.p. Prijs is inclusief bio potgrond en terracotta pot, thee en lekkers.

Data: 28 mei

Klik hier voor het facebookevenement

De workshop wordt gegeven door bevlogen groenliefhebbers Esther en Fem, eigenaren van het plantenasiel.

Voor aanmelden of vragen stuur een mail naar plantenhuis@outlook.com.


Mijn stek en ik. Kamerplantenruilmiddag.

De eerste stekjesruil- middag van het Plantenasiel!

De lente is er en alle (kamer)planten groeien en maken jonge scheuten. Tijd voor een fijne stekjesruilmiddag voor kamerplanten!

Wij, Femke en Esther, zorgen niet alleen voor wat extra stekjes, maar beantwoorden ook al jullie plantenvragen en geven adviezen over de verzorging van je net geruilde stekje. Daarnaast zorgen we voor een kopje thee en limonade.


De spelregels:

* neem minimaal twee verschillende gewortelde stekjes mee om te ruilen. (meer mag altijd, maar zo zorgen we ervoor dat er voor iedereen iets te ruilen is).

* neem een tas/ doos mee om je plantjes goed te vervoeren.

* neem een portie goede zin mee.


Locatie: Plantenhuis, een plantenasiel in LOU Oudenoord 330 Utrecht. Bij mooi weer gaan we met z'n allen naar buiten (zon!) en anders is er genoeg plek binnen om te gaan ruilen.

Prijs: gratis

Data: 12 mei

ps. zet je jezelf op 'aanwezig' bij het facebook evenement, zodat we een inschatting kunnen maken met hoeveel we zullen zijn.

pss.Het Plantenhuis is om praktische redenen tijdens de stekkenruilmiddag gesloten.